Pieni yrityslaina

Pieni yrityslaina voi olla hyvä tapa saada pienyritys käyntiin. Niiden avulla voit tehdä investointeja yritykseesi ja kasvattaa sitä nopeasti. Ennen kuin haet yrityslainaa, sinun on kuitenkin ensin tehtävä joitakin asioita:

  • Selvitä, millainen pienyrityslaina sopii parhaiten pienyrityksellesi
  • Määritä, kuinka paljon rahaa tarvitset
  • Selvitä takaisinmaksuehdot
  • Etsi lainanantaja, joka tekee yhteistyötä kanssasi

Kun olet tehnyt tämän, on aika hakea pienyrityslainaa. Valmistaudu antamaan tietoja yrityksestäsi ja itsestäsi, mukaan lukien luottotiedot. Lainanantaja haluaa nähdä myös liiketoimintasuunnitelman ja tilinpäätöstiedot. Jos kaikki näyttää hyvältä, voit saada pienyrityslainan hetkessä.

Pieni vai suuri yrityslaina?

Pienten yritysten lainoja voi hakea muutamaa eri tyyppiä. Yleisimpiä ovat määräaikaiset lainat ja luottolimiitit.

Määräaikainen laina on laina, joka myönnetään tietyksi ajaksi, yleensä viideksi tai seitsemäksi vuodeksi. Tämäntyyppinen laina sopii parhaiten, jos tarvitset suuren summan rahaa investoitavaksipienessä yrityksessäsi.

Luottolimiitti on laina, jonka avulla voit lainata rahaa tarpeen mukaan tiettyyn rajaan asti. Tämä lainatyyppi sopii parhaiten, jos tarvitset pienempiä rahasummia ajan mittaan.

Lue myös: suuri yrityslaina

Kuinka paljon minun pitäisi lainata?

Kun haet pienyrityslainaa, on tärkeää määrittää, kuinka paljon rahaa voitvaraa lainata. Et halua ottaa enemmän velkaa kuin pystyt käsittelemään. Varmista, että otat huomioon takaisinmaksuehdot, kun määrittelet, kuinka paljon lainaa otat.

Mitkä ovat takaisinmaksuehdot?

Pienten yrityslainojen takaisinmaksuehdot vaihtelevat lainanantajittain, mutta tyypillisesti ne kestävät viisi tai seitsemän vuotta. Muista lukeaehdot ennen kuin haet pienyrityslainaa. Et halua, että takaisinmaksuaikataulu yllättää sinut.

Mistä löydän pienyrityslainanantajan?

Voit etsiä pienyrityslainanantajaa useista eri paikoista. Pankkisi on hyvä paikka aloittaa, sillä niillä voi olla erityisiä lainoja yrityksille.

Voit myös etsiä pienyritysten lainanantajia verkossa. On olemassa useita verkkosivustoja, joilla voit vertailla eri lainanantajien korkoja ja ehtoja. Muista lukea arvosteluja ennen lainan hakemista.