Yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet – Kolme plussaa ja miinusta

Yrittäjyydellä on eittämättä plussia ja miinuksia. Alla pientä listaa niistä muutaman yrittäjävuoden kokemuksella.

Yrittäjyyden hyviä puolia

1. Enemmän vapautta sen suhteen, miten tekee asioita

Yrittäjänä voi tehdä helposti esimerkiksi paljon erilaisia kokeiluja. Lisäksi työaikoja voi monesti säätää varsin hyvin, joskin toki mahdollisuuksia säästämiseen rajoittaa usein se, milloin asiakkaat ovat tavoitettavissa.

2. Usein enemmän rahallista potentiaalia

Moni lähtee yrittäjäksi sillä toiveella, että se on keino rikastua. Ja vaikka tuo onkin valitettavan hankalaa, niin lienee fakta se, että yrittäjyyden kautta on kuitenkin usein enemmän mahdollisuuksia vaurastumiseen kuin perinteisen palkkatyön kautta.

3. Enemmän vastuuta

Tämän voi ehkä moni nähdä myös negatiiviseksi asiaksi, mutta ainakin itse tykkään siitä, että yrittäjänä tuntee olevansa oikeasti vastuussa asioista.

Yrittäjyyden huonoja puolia

1. Työaika ja vapaa-aika sekoittuvat helposti

Vaikka tietysti todella monella palkkatyössäkin olevalla työt tulevat niin sanotusti kotiin, niin yrittäjänä vaikuttaisi kuitenkin olevan isompi riski siihen, että työt hyppivät myös vapaa-ajalla ajatuksiin. Tuo tietysti ei välttämättä ole iso ongelma, jos työ ja siihen liittyvät mahdolliset haasteet ovat pohjimmiltaan miellyttäviä, mutta noin ei tietysti välttämättä ole.

Halutessasi löydät esimerkiksi täältä tutkimuksen, jossa käsitellään työn ja vapaa-ajan suhdetta.

2. Stressi tuloista

Vastapainona sille, että yrittäjyyden kautta voi ehkä olla palkkatyötä enemmän mahdollisuuksia rikastumiseen, on se, että yrittäjänä saattaa usein tulla mieleen esimerkiksi se, että mitä, jos ensi kuussa ei enää tulekaan tuloja. Tai mitä, jos kilpailijat syövät kohta ison osan siitä markkinasta, joka tuo tuloja.

3. Aikaa joutuu käyttämään paljoon muuhunkin kuin itse työhön

Yrittäjänä joutuu usein selvittelemään ja ratkomaan erinäisiä asioita, jotka eivät liity suoraan itse työhön. Tuo voi tietysti olla varsin ärsyttävää.

Myös tämä Yrityslaina Heti -sivuston sivu saattaisi kiinnostaa sinua:

Vieritä ylös