Yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet

Yrittäjyydessä on epäilemättä paljon hyviä puolia. Kukapa ei haluaisi vapautta ja joustavuutta suunnata omaa elämäänsä? Mutta on myös muutamia huonoja puolia, jotka on syytä ottaa huomioon, ennen kuin heittäytyy itsenäiseksi yrittäjäksi. Tässä ovat tärkeimmät niistä, joita kannattaa miettiä.

Yrittäjyyden edut:

  • Voit hallita omaa elämääsi ja kohtaloasi.
  • Voit määrätä omat työaikasi ja työskennellä halutessasi kotoa käsin.
  • Sinulla on mahdollisuus ansaita paljon rahaa, jos yrityksesi menestyy.
  • Saat olla luova ja tehdä sitä, mitä rakastat joka päivä.

Yrittäjyyden haitat:

  • Yrittäjyyteen liittyy paljon riskejä, ja saatat jäädä kokonaan ilman rahaa, jos yrityksesi epäonnistuu
  • Voi olla vaikea löytää aikaa itsellesi, kun työskentelet jatkuvasti yrityksesi parissa. -Tulosi eivät ole taattuja, joten saatat kokea taloudellista epävakautta

Kaiken kaikkiaan,yrittäjyyden hyvät puolet ovat ehdottomasti haittoja suuremmat, mutta on tärkeää olla tietoinen niistä, ennen kuin tekee päätöksen ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi. Jos pystyt kantamaan riskit ja suhtaudut liikeideaasi intohimoisesti, tee se! Mutta jos et ole varma, voi olla hyvä ajatus testata vesiä ensin aloittamalla yrittäjänä osa-aikaisesti.

Sivutoiminen yrittäjyys

Sivutoiminen yrittäjyys pitää sisällään monia samoja etuja kuin kokopäiväisellä yrittäjyydellä, mutta pienemmällä riskillä. Jos siis et ole varma, sopiiko yrittäjyys sinulle, aloita pienestä ja katso, miten käy. Saatat yllättyä siitä, miten paljon nautit siitä!