Yrityslainan vakuudet: kaikki mitä sinun on tiedettävä

Kun kyseessä on yrityslainan hakeminen, vakuudet ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita lainanantajat tarkastelevat. Yksinkertaisesti sanottuna vakuus on mitä tahansa, jonka annat lainan vakuudeksi – jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuutesi. Millaisia vakuuksia yritykset voivat tarjota? Tässä on yhteenveto

Yrityslainan vakuudet

Jos haet yrityslainaa, on tärkeää ymmärtää, mitä vakuudet ovat ja miten ne voivat auttaa sinua saamaan lainan. Lyhyesti sanottuna vakuus on mitä tahansa, jonka annat lainan vakuudeksi – jos et pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi ottaa vakuutesi . Millaisia vakuuksia yritykset voivat tarjota? Tässä on yhteenveto:

  • Kiinteistöt: Tähän kuuluvat maa-alueet, rakennukset ja muu omistamasi omaisuus. Jos käytät kiinteistöä vakuutena, lainanantaja vaatii todennäköisesti kiinnityksen tai kauppakirjan.
  • Saamiset: Tämä on rahaa, jonka asiakkaasi ovat sinulle velkaa tavaroistatoimitetut tai suoritetut palvelut. Luotonantaja voi vaatia sinua luovuttamaan nämä saamiset vakuudeksi.
  • Laitteet: Tähän kuuluvat toimistolaitteet, koneet, ajoneuvot ja muu liiketoiminnassa käytettävä omaisuus. Jos käytät laitteita vakuutena, lainanantaja ottaa niihin yleensä vakuusoikeuden.
  • Vaihto-omaisuus: Tämä onmyytävänä olevien tavaroiden varastosta. Luotonantaja voi vaatia sinua luovuttamaan varastosi vakuudeksi.
  • Liiketoimintavarat: Tähän sisältyy kaikki, mitä ei ole erikseen mainittu edellä, kuten tavaramerkit, tekijänoikeudet ja patentit. Jos käytät liikeomaisuutta vakuutena, lainanantaja ottaa yleensä vakuusoikeuden siihen.

Kuten näet, on monia asioita, joita voit tarjota yrityslainan vakuudeksi. Jos et ole varma, mitä yrityksesi voi tarjota, keskustele lainanantajan kanssa ja selvitä, mitä on saatavilla. On tärkeää muistaa, että mitä enemmän vakuuksia voit tarjota, sitä todennäköisemmin saat lainaa.

Yrityslainan takaus

Yrityslainatakaus on eräänlainen vakuus, jota voidaan käyttää yrityslainan vakuutena. Se on lähinnä yrityksen tai yksityishenkilön lupaus maksaa laina takaisin, jos lainanottaja laiminlyö maksunsa. Takaajalta voidaan vaatia takauksen tueksi omaisuutta, kuten käteistä, myyntisaamisia tai varastoa.